УкраїнськаУКР
EnglishENG
PolskiPOL
русскийРУС

"Клубы объявят Суркису "импичмент"!

483
'Клубы объявят Суркису 'импичмент'!

На засідання виконкому ФФУ віце-президент нашої федерації Ігор Коломойський висловив ідею, щоб відібрати у прем'єр-ліги права на організацію футбольних матчів чемпіонату України і передати іншій структурі: або федерації або ПФЛ. Останньою керував Равіль Сафіуллін.

- Равілю Сафовичу, хоч ви не були на засіданні виконкому ФФУ, але вже встигли гостро розкритикувати перипетії засідання...

- Так, я не побував на виконкомі, але є кому все мені розповісти, що там відбувалося. А відбулася ще одна спроба Григорія Суркіса сконцентрувати всю футбольну владу в одних руках. І четверговий виконком — це яскравий доказ моїх слів.

- Які факти з виконкому свідчать про наполеонівські плани Григорія Суркіса?

- Фактів багато. Наприклад, прем'єр-лізі обіцяли, що боси клубів самі формуватимуть список арбітрів. У ФФУ від цієї ідеї відмовилися. Декілька років тому саме першою ФФУ запросила іноземних арбітрів на фінал Кубку України. Ми просили не робити цього. Тепер вирішили заборонити іноземцям судити наші матчі. Тепер про ПФЛ. Цій структурі Суркіс радить підняти зарплату суддям! Це значить, що ФФУ замість клубів вказує, як діяти. Так не можна. Була собі ПФЛ. Вирішили створити прем'єр-лігу. Тепер хочуть передати усі права федерації і щоб один із її президентів керував елітним ешелоном. Та нехай собі клуби самі вирішать, що ж робити! Вони якось розберуться без федерації.

- Але ж у федерації працюють деякі власники наших клубів...

- Маєте на увазі Коломойського! Це вже навіть не підозра, що Коломойський та брати Суркіси — одна команда. За моєю інформацією, Коломойський нібито назвав себе київським. Він розділяє футбол на київський та донецький. Це неправильно.

- Хто, на вашу думку, взагалі винен у тому, що нині немає президента прем'єр-ліги?

-

(Сміється). Не знаю. Це треба питати у клубів. Треба вибирати, дискутувати. Але в жодному разі не треба залучати туди людей з федерації.

- Як вам варіант повернути права на організацію матчів ПФЛ? У такому разі повернетеся на свою попередню посаду?

- Заради Бога! Ні, такого бажання у мене немає. Навіщо? Я працюю у Верховній Раді. Треба знайти достойну людину, яка би поставила край цьому безладу.

- Ну а який ваш прогноз: коли цей безлад закінчиться?

- Коли Суркіс зрозуміє, що треба змінювати політику. А він цього не зрозуміє. Значить, треба його звільняти.

- Він дуже міцно стоїть на ногах...

- Ні, він потихеньку дограється. Клубів терпець увірветься. Вони скоро зроблять йому “імпічмент”. Невже Суркіс не має чим зайнятися? Має збірну, Євро-2012. От і нехай займається цими напрямками і залишить чемпіонат у спокої. Іще пораджу Григорію Михайловичу вболівати за весь український футбол. Бачили б ви його вигляд у Стамбулі, коли “Шахтар” забивав голи “Вердеру” і як "Шахтаря" нагороджували.

- І який у Суркіса був вигляд?

- Сказати, що пригнічений — замало. Він був чорний від заздрості. Це я кажу про Суркіса-старшого, людину-шефа всього українського футболу.

Неужели Григорий Суркис был не рад победе "Шахтера"?