УкраїнськаУКР
EnglishENG
PolskiPOL
русскийРУС

Почему наступил кризис в "Динамо" (Киев)?

924
Почему наступил кризис в 'Динамо' (Киев)?

Команда проиграла "Оболони" с сухим счетом 0:2, потом сыграла с "Таврией" вничью 1:1... У "Динамо" даже не набралось игроков на заявочный лист — вместо 18-ти футболистов там было всего 16. "Видно, что у "Динамо" проблемы. Ребята стараются, но если на игру приезжает всего 16 игроков, это непорядок, — сказал о вице-чемпионе капитан "Таврии" Слободан Маркович.

Теперь "Динамо" отстает от "Шахтера" на 10 очков. Кроме того, преимущество над занимающим третью позицию "Металлистом" - всего 2 очка. Эксперты сильно сомневаются в возможности "Динамо" стать даже "серебряником"...

Среди публичных людей также есть футбольные фанаты, которые не просто любят "попинать мяч", но и пристально следят за футбольными перипетиями. Мы поинтересовались их точкой зрения по поводу кризиса ФК "Динамо".

Кто виноват и что делать - точно знает нардеп от НУНС Олесь Доний, который старается следить за всеми матчами по футболу:

- Висловлю не дуже "печатну" думку. Все таки слідкую вже років 30. Боюся, що проблеми "Динамо" йдуть не від тренерів і не від підбору гравців. Складається враження, що Ігор Суркіс для себе не визначив - він Президент клубу чи головний тренер. Складається враження, що Президент клубу надміру намагається втручатися в процес підготовки команди. Саме він є висхідною точкою тієї хаотичності, яка давно вже притаманна клубу.

Депутат уверен, что проблемы у клуба начались уже давно:

- Проблеми клубу пов'язані не з періодом тренування Газаєвим "Динамо", а почалися набагато раніше. І якщо в попередні роки не самий високий рівень чемпіонату України дозволяв "Динамо" триматися на плаву, то спочатку з чемпіонського п'єдисталу "Динамо" змістив "Шахтар", а згодом (з приходом в чемпіонат більших коштів) серйозну конкуренцію почали створювати і інші клуби.

"Цитадель зла" по мнению Дония в президенте клуба:

- До "птенців гнізда Лобановського" Ігор Суркіс ставився як до не вповні самодостатніх особистостей, тому можливостей для реалізації власних проектів у них не було. Фактично всі вони були віце-тренерами при тренері Ігорі Суркісі. І , відповідно, кризові моменти закладалися в менеджмент не цього року і не торік, а вже кілька років поспіль. Висновок - невтішний. Так як Президента клубу шансів поміняти нема, то "Динамо" буде лихоманити і далі.

По мнению лидера группы "Тартак" Александра Положинского, неудачи "Динамо" - зеркало кризиса всей страны:

- Мені здається, що, так звана, криза "Динамо" - це відобреження всього того, що відбувається в українському футболі взагалі. В свою чергу, український футбол - відображення всієї української дійсності. Бізнес-інтереси давно заступили всі інші інтереси - як в державі, так і у футболі. Футболом, як і державою, керують люди, яким не вистачає ні фахового рівня, ні патріотичних почуттів, ні елементарної порядності.

Положинский призывает назначить главным тренером команды другого человека:

- Якщо говорити вже конкретно про "Динамо", то треба вже було давно припинити думати про якісь короткочасні досягнення, а якийсь час попрацювати на перспективу. Призначити головним тренером Лужного і дати йому хоча би на три роки своєрідний карт-бланш. Хай будує команду та її гру, підбирає склад, на власний розсуд.

Певец согласен с точкой зрения Олеся Дония в том, что усугубляет ситуацию давление состороны Суркиса:

- Хай Суркіс не втручається, не тисне і не коментує. Хай "Динамо" знову стане нашою, рідною командою, в якій зростають і досягають вершин, в першу чергу, українські хлопці - так, як це було при Лобановському. Впевнений, Лужний здатний повернути команді її колишню славу та повагу вболівальників, аби тільки власники йому не заважали.

Ещё один нардеп Владимир Арьев, отдающий наибольшее предпочтение из всех видов спорта именно футболу, сформулировал три причины кризиса "Динамо":

- По-перше, це селекційна політика. Давно є проблеми із включенням до складу українських гравців. По-друге, зависокі зарплати. У гравців відсутня мотивація - все одно своє матимить. По-третє, наслідок двох останніх невдалих тренерських призначень. Сьомін та Газзаєв розвалили команду.

Арьев дает свой прогноз срокам, чтобы "вытянуть" "Динамо":

- Тепер треба мінімум рік, щоб команду зібрати до купи.